renovatie flat springerlaan haarlem
renovatie flat springerlaan haarlem
renovatie flat springerlaan haarlem
renovatie flat springerlaan haarlem

Haarlem


Renovatie 2 flats
Leonard Springerlaan

Opdrachtgever

De Woonmaatschappij Haarlem

De gemeenschappelijke ruimten van de flats waren onaantrekkelijk, onveilig en zonder uitstraling.
De opdracht is om op de begane grond een mooie ingang te maken, de postboxen van buitenaf bereikbaar te maken, individuele bergingen te realiseren en de slecht functionerende schuiframen van de woningen (uit een voorgaande renovatie) te vervangen door draai-kiep ramen.

Uitgangspunt voor het ontwerp is om deze mooi in het park gesitueerde flats zo te renoveren, dat de oorspronkelijke structuur versterkt wordt.
De flat heeft een voorkant gekregen, geaccentueerd door de rode luifel, waaronder de postboxen en een automatische schuifdeur.
De entree is vergroot door het plaatsen van een gemetselde schijf voor de flat. Deze sluit met contrasterende kleur aan bij het bestaande gevelmetselwerk.
Via de nieuwe bergingsgangen heeft de hal doorzichten naar buiten. De schuin geplaatste spiegelwanden in de dode hoek van de hal vergroten de sociale veiligheid.
Het trappenhuis staat nu in open verbinding met de hal.
De nieuwe (kunststof) kozijnen van de woningen en de (houten) pui-invullingen op de begane grond versterken elkaar in kleur en vorm.